Stageplaats data analist hydrobiologie

Ben jij dol op data, statistiek én op zoek naar een boeiende stageplek? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jaarlijks nemen de medewerkers van Aqualab Zuid (AQZ) ruim 70.000 monsters van de meest uiteenlopende typen water. In onze laboratoria in Werkendam worden deze monsters onderzocht. Dit levert ontzettend veel data op. Waardevolle informatie waarmee we onze klanten van de gevraagde gegevens voorzien, maar waarmee we ook onze dagelijkse werkzaamheden kunnen optimaliseren.

Wat ga je doen?

Ons hydrobiologisch laboratorium levert gegevens voor de beoordeling van waterkwaliteit en het in kaart brengen van natte ecosystemen. Je kunt dan denken aan de planten en beestjes in het water. Jij analyseert de door dit laboratorium verzamelde data van de afgelopen jaren, zodat trends kunnen worden bepaald. De uitkomsten leg je vast in een rapport. Deze informatie vormt een waardevolle bron voor het verder optimaliseren van de werkprocessen van het hydrobiologisch laboratorium.

Waar ga je aan de slag?

Je werkt aan je opdracht bij het hydrobiologische laboratorium van AQZ in het kloppende hart van de Biesbosch. Op deze afdeling werken ongeveer 15 analisten. In totaal werken bij onze organisatie een kleine 150 mensen.

Wie ben jij?

Jij volgt een HBO-opleiding waarbij het analyseren van data en/of statistiek centraal staat. Bovendien heb je affiniteit met het onderwaterleven of beschik je over (basis)kennis op het gebied van biologie. Je vindt het leuk om met jouw expertise en inzet ons laboratorium nieuwe of verbeterde inzichten te geven.

Wat bieden wij jou?

Je voert een interessante stageopdracht uit bij een van de weinige drinkwaterlaboratoria in Nederland met een eigen hydrobiologisch laboratorium. Je maakt deel uit van een gezellig team en je kunt een beroep doen op de expertise van onze ervaren analisten. Je ontvangt bovendien een vergoeding van 350 euro per maand, op basis van een stagewerkweek van 40 uur, vijf dagen per week.

Wil je meer weten?

Wil jij meer weten over deze stageplaats, over de opdracht of denk jij dat jij de juiste persoon bent om deze klus te klaren? Neem dan contact op met Ilonka van der Meer, manager laboratorium.

Foto van analist van het hydrobiologisch laboratorium van Aqualab Zuid